Worldwide Holdings diiktiraf pemaju & penyedia khidmat urus alam terulung

SHAH ALAM, 19 MEI: Worldwide Holdings Berhad kini diiktiraf sebagai pemaju hartanah dan penyedia perkhidmatan pengurusan alam sekitar terulung negara dengan memperolehi pengiktirafan di peringkat nasional dan antarabangsa.

Pengerusi Worldwide Holdings Berhad, Datuk Noordin Sulaiman berkata, pengiktirafan kecemerlangan dicapai antaranya ‘The Brand Laureate Best Brands Corporate Branding in Real Estate Property’ pada 2014 dan 2015.

IMG_1087a“Worldwide Holdings juga di nobat sebagai ‘Best Employer of Choice 2014’ daripada Malaysian Institute of Human Resource Management.

“Kumpulan ini juga dianugerahkan Sijil Green Building Index (GBI) untuk Menara Worldwide yang terletak di Tiga Segi Emas, Kuala Lumpur,” katanya sewaktu majlis makan malam sempena sambutan ulang tahun ke 25 tahun Worldwide Holdings.

Worldwide juga dianugerahkan status MSC Malaysia Cybercentre pada Jun 2014 oleh Kerajaan Malaysia kerana menyediakan ekosistem bagi menarik pelabur ICT.

Noordin berkata, sepanjang 25 tahun penubuhan Worldwide Malaysia Berhad menawarkan pelbagai perkhidmatan pengurusan alam sekitar.

“Antaranya tapak pelupusan sisa pepejal, stesen pembinaan sisa buangan, pengurusan gas tapak buangan, mekanisme pembangunan (CDM) serta perkhidmatan perundingan,” katanya.

Disamping meraikan pencapaian dan penghargaan terhadap warga kerja, acara kemuncak pada Majlis Makan Malam itu ialah pelancaran sebuah Buku Coffee Table oleh DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Selangor Kini – Source

Leave a Reply

Your email address will not be published.